DODELITEV STATUSA

G. Postopek in merila za dodelitev statusa
I. Splošna določila
1. Pravilnik o prilagoditvi šolskih obveznosti (Ur. l. RS, št. 38/2009) ureja prilagajanje šolskih obveznosti po javno veljavnem izobraževalnem programu dijaku, ki se vzporedno izobražuje, dijaku perspektivnemu športniku, dijaku vrhunskemu športniku in dijaku, ki se pripravlja na mednarodna tekmovanja v znanju ali na druge mednaroden izobraževalne ali kulturne prireditve ter izmenjave.
II. Postopek dodelitve
1. Pridobitev statusa po zgoraj navedenem pravilniku pisno predlagajo starši ali zakonit zastopnik dijaka oziroma mladoletnega dijaka ali polnoleten dijak.
2. Predlog o izpolnjevanju pogojev je treba predložiti skupaj z dokazili najkasneje do 28. septembra tekočega šolskega leta.
III. Dokazila
1. K predlogu za dodelitev statusa je potrebno predložiti:
– za status dijaka, ki se vzporedno izobražuje, potrdilo o vpisu v drugo šolo oz. drug izobraževalni program;
– za status dijaka perspektivnega športnika potrdilo, da je registriran pri nacionalni panožni športni zvezi in da tekmuje v uradnem tekmovanju te športne zveze;
– za status dijaka tekmovalca potrdilo državnega strokovnega društva, združenja ali drugega pristojnega organa, ki organizira ali vodi priprave na tekmovanje iz znanja, da se dijak pripravlja in sodeluje v uradnem tekmovanju;
– za status dijaka vrhunskega športnika listino o dodelitvi naziva vrhunskega športnika.
(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)