Geografski krožek

ZADEVA: PLAN DELA GEOGRAFSKEGA KROŽKA V ŠOLSKEM LETU 2012/2013

 

V šolskem letu 2012/2013 bi pri geografskem krožku nadaljevali zastavljeno delo iz preteklih let, predvsem pa bi radi izpeljali tiste aktivnosti, ki nam jih lani ni uspelo izpeljati.
V sredini septembra bomo imeli informativni sestanek, kjer bi se zbrali dijaki, ki so lani obiskovali krožek in tisti, ki bi se krožku letos na novo priključili. Računamo predvsem na nekaj novih članov kjer bi aktivna udeležba dijaku omogočila, da bi tako lahko opravil ure v okviru interesnih dejavnosti, ki so povezane s prosto izbiro dijaka. Zaradi lažje organizacije se bomo tudi letos povezovali s planinskim krožkom dijaškega doma, saj je bilo v preteklosti nekaj naših dijakov vključenih tudi v planinski krožek in obratno. Tako bomo veliko aktivnosti organizirali skupno.
2.10. 2012 bi radi za športni dan ponudili skupaj s planinskim krožkom celodnevno ekskurzijo na Sviščake in Snežnik. Ta ekskurzija bo izvedena samo v primeru ugodnega vremena.
Jeseni planiramo še ekskurzijo v dolino Glinščice.
V zimskih mesecih bi organizirali ekskurzijo po dolini Dragonje.
Aprila planiramo ekskurzijo na Sabotin.
Ekskurzije in izlete bi izvajali večinoma ob četrtkih v dopoldanskem času po 11.00 uri oziroma po koncu pouka. Če bo pri ekskurzijah in izletih preveč zainteresiranih iz posameznega razreda, bomo morali število omejiti.
Udeležili se bomo regionalnega tekmovanja iz geografije marca 2013, pred tem pa bomo februarja 2013 izpeljali šolsko tekmovanje. To bi bilo letošnje delo krožka. Odprti bomo tudi za morebitne predloge in želje dijakov, zato ostaja možnost dopolnitve plana.

Mentor: prof. Dejan Mužina

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)