razpis za sofinanciranje šolnin

Razpis za sofinanciranje šolnin

Spoštovani Na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije je končno izšlo to javno povabilo, na katerega se morajo udeleženci prijaviti sami kot fizične osebe:

http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/sofinanciranje-solnin-izobrazevanje-odraslih-2007-2013-107-jp/

Pogoji za prijavo so objavljeni na tej spletni povezavi: http://www.sklad-kadri.si/fileadmin/dokumenti/Razpisi/107-javno_povabilo/Pogoji_javnega_povabila_31_1_2011.pdf

Zelo pomembno je, da se lahko uveljavljajo stroški šolnin, ki se nanašajo na res dolgo časovno obdobje, in sicer od šolskega leta 2007/2008 pa vse do šolskega leta 2012/2013.

Višina sofinanciranja znaša 90% šolnine, kar je zelo veliko. Razpis prinaša v primerjavi s preteklim razpisom nekatere novosti: do povračila sredstev so upravičeni tudi vsi tisti, ki delajo prekvalifikacijo do vključno V. stopnje (torej tudi udeleženci poklicnega tečaja, ki v preteklem razpisu niso prišli v poštev), vloge je možno vlagati tudi za pretekla tri leta, vloge se lahko vložijo po vsaki izobraževalni sezoni – udeleženci tako lahko sredstva dobivajo sproti, kar jim neprimerno olajša finančno situacijo, kljub temu pa je potrebno strošek šolnine plačati vnaprej iz lastnih sredstev in to seveda dokazati z računi, višina povračila (90%) stroškov je enaka za vse programe, udeleženci IO, ki so po prejšnjem razpisu dobili  vrnjenih le 60% sredstev, lahko ponovno vložijo vlogo, udeleženci, ki po prejšnjem razpisu do povračila sredstev niso bili upravičeni, lahko to storijo zdaj, postopek je delno poenostavljen, razpis pa v večji meri upošteva posebnosti izvedbe izobraževanja odraslih in ni več  fiksiran na klasične letnike.

Torej- vsi samoplačniki šolnine srednješolskega izobraževanja, ki imajo slovensko državljanstvo in ob zaključku programa ali letnika dopolnijo 25 let (pa vse do 64. leta starosti), se lahko SAMI prijavijo na javno povabilo. Vzorec izpolnjene prijave je prav tako objavljen na spletni povezavi.

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)