Krvodajalska akcija, april 2014

krvo3Letos so se tradicionalne krvodajalske akcije »Drzni si biti krvodajalec Gimnazije Piran«, ki praznuje že 10. obletnico, udeležili tudi naši dijaki. Akcije se je udeležilo več kot 70 dijakov, zato se je zaradi omejenih kapacitet CTD-ja (Center za transfuzijsko dejavnost) raztegnila kar na cel teden.
Prvih štirideset (dijaki in profesorji gimnazije Piran in dijaki Srednje šole Pietro Coppo Izola) je 31. marca sprejela vedno prijazna ekipa CTD Izola z dr. Ireno Kramar na čelu, dva dni kasneje so CTD spet obiskali »drzni« krvodajalci. Prišli so naši, predvsem gostinske in turistične smeri ter predšolske vzgoje. Zadnja skupina iz enot pomorske in elektro GEPŠ-a pa je v ponedeljek 7. aprila akcijo zaokrožila. Letos se nam je pridružila tudi predsednica OZRK Piran ga. Duška Žitko, ki se je z veseljem družila z dijaki in tudi sama darovala kri.
Rada bi se zahvalila vsem darovalcem krvi, ki ste s svojo pomočjo pripomogli k uresničitvi te človekoljubne akcije in upam, da se leta 2015 ponovno srečamo v še večjem številu.

 krvo_1  krvo2

Več o akciji si lahko pogledate na http://gimnazija.geps.si/node/298 in http://www.pietrocoppo.net/it/news/167-donazione-del-sangue.html

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)