Projektni teden 1.gh in 2.gh

PRVI PROJEKTNI TEDEN za 1.GH in 2. GH

(5., 6.,7., in 15. november 2012)

 

JESENSKI DAROVI IZ ZEMLJE IN MORJA NA NAŠIH MIZAH

 

NAMEN IZVEDBEPROJEKTNEGA DELA:

 

  • poznavanje  darov iz zemlje in morja v jesenskem času, njihova uporaba v gostinski ponudbi ,
  • raziskovanje običajev ob obiranju jesenskih darov,
  • znati poiskati vire  s pomočjo IKT,
  • se naučiti pripraviti in ponuditi jedi iz jesenskih darov,
  • spoznati pridelavo oljčnega olja in vina in njuno vlogo v prehrani, ter pomembnost ponudbe morskih dobrot,
  • spoznati škodljivost obiranja morskih datljev v projektu » Morski datlji, ne hvala!« ter možnost nadomestila teh  z drugimi školjkami (klapavicami)
  • ekskurzija v vinski kleti Vina Koper, školjčišču na Debelem rtiču in ribogojnice Fonda
  • se naučiti pripraviti prostor in namizno dekoracijo značilno za jesenski čas,
  • znati preprosto predstaviti v slovenskem in tujem jeziku svoje prispevke,
  • znati predstaviti sebe in svoj poklic v tujem jeziku v pisni in govornim obliki,
  • znati oblikovati svojo mapo učnih dosežkov,
  • predstavitev dejavnosti projektnega tedna na  »Dnevu odprtih vrat šole«, ki bo 15. 11. od 10. ure dalje.

 

 

POTEK 1. PROJEKTNEGA TEDNA za 1.GH

 

Dan

 

Vsebine 1. GH

Izvajalci

Ure

Torek

6. 11.

 

Vsi dijaki učilnica 100 C

 

Oblikovanje mape učnih  dosežkov

  1. Skupina v rač. učilnici (Laslo)
  2. Skupina v učilnici 100 C (Puhar)

Življenjepis

Tuji jeziki

INF/Psihologinja

 

 

 

SLO (Jevnikar)

 

ANG ( Ukota)

 

ITA (Munda Cardinale)

0

 

1

 

2,3

 

4, 5

 

6

 

Sreda

7. 11.

 

 

Predavanje o školjkah

Ogled školjčišča in Debelega rtiča z avtobusom

 

NAR/SOG (zunanji izvajalci)

 

Spremljevalci: Ladiha, Miklobušec

 

1

 

9,30. uri

Četrtek

15.11.

Predstavitev na dnevu odprtih vrat

 

KUH/STR

 

6

POTEK 1. PROJEKTNEGA TEDNA za 2.GH

 

Dan

 

Vsebine 2.GH

Izvjalalci

ure

Ponedeljek

5. 11.

 

 

 

Ekskurzija:vinske kleti v Vina Kopre

Moj poklic

Moje delovno okolje

Strokovna terminologija in ponudba jedi

 

NAR/POŽ

Spremljevalci: Miklobušec, Vilhar

 

 

ITA(Cardinale, Munda)

 

ANG(Grgurovič)

Ob 9 uri v Kopru

 

 

 

4,5

 

6

 

Torek

6. 11.

 

Strokovna terminologija

Ogled ribogojnice v Strunjanu in ribogojnice Fonda (zunanja organizacija)

 

SLO (Milutinovič)

 

Nar/Pož/KiP

Spremljevalci: Valenčič, Ličen

 

3

 

 

11.uri

Četrtek

15. 11.

Predstavitev na dnevu odprtih vrat

KUH/STR

6

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)