Projektni teden v triletnih programih GH

Predstavitev aktivnosti 2. projektnega tedna v

1., 2. in 3.letniku GH na temo


Turizem, ljudje in tradicija solinarstva

ko

               Dijaki triletnega programa GH smo v 2. projektnem tednu raziskovali način pridobivanja soli z

            ogledom Sečoveljskih delujočih solin, vrste soli in uporabnost soli v kulinariki. Spoznali smo tudi

            slanuše ali halofite.

krpan_1

 

   V šoli smo pripravili prispevke na dano temo, jih predstavili

   in celo uspeli dramatizirati povest Martin Krpan v tujih jezikih.

 

          

  Zanimivo je bilo  tudi odkrivanje istrske kuhinje

  ob  robu solin in priprava frtalje z divjimi šparglji.

 

                                                                                              frtalja

Ob koncu projektnega dela smo si zaželeli, da ne bi stopali po poti Butalcev, ampak da bi se vedno odločali po zdravi pameti s ščepcem soli v glavi.

 

Pripravila vodja projektnih tednov  Eufemija MUnda z dijaki programa GH

 

 

 

 

 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)