Projektni teden v oddelkih programa gastronomske in hotelske storitve od 8. 4. do 10. 4. 2013 na temo:
Istra v času prebujanja pomladi
Namen projektnega tedna:
Triletni programi GH bodo v projektnem tednu pri izobraževalnih predmetih in modulih spoznavali pomladanske danosti za razvoj gostinstva v Istri in zaledju ter pripravili in ponudili degustacijo spomladanskih jedi za starše in povabljence.
Izvajanje izobraževalnega dela:
- Učitelji bodo imeli pouk po urniku, a bodo prilagodili pouk tematiki projektnega tedna.
- Pouk bodo popestrili z izdelavo izdelkov, posebnih nalog, raziskav, šeg in navad v tem času…
- Vključitev tematike v organizacijo ekskurzij in ogledov:
- 1.GH bo obiskal Sečoveljske soline
- 2. GH si bo ogledal Krajinski park Strunjan
- 3. GH bo obiskal kmetije istrskega zaledja.
S projektnim delom želimo popestriti svoj pouk in približati spoznanja o naravnih danostih našim bodočim gostincem, da bodo dobili ideje za razvoj turizma in gostinstva v naših krajih.
Predstavitev dela bo 15. 4. ob 17. uri na naši šoli z degustacijo pomladnih jedi za starše in povabljene.
Učiteljem želimo veliko uspeha pri izpeljavi projektnega dela,
dijakom pa obilico novih idej in spodbud.
Vodja projektnih tednov v programu GH:
Eufemija Munda