SGTŠ Izola se predstavlja, april 2012

SGTŠ IZOLA SE PREDSTAVLJA

V četrtek, 5.4.2012, je SGTŠ Izola, v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola, pripravila prireditev v starem mestnem jedru z naslovom SGTŠ Izola se predstavlja. Na stojnicah smo razstavili naše izdelke ter pripravili zabavni program.

Želimo organizirati svoje odmevne projekte, saj v njih sodeluje več oddelkov, so najbolj atraktivni in vzbujajo največ pozornosti. Šola se z njimi predstavlja staršem in javnosti preko predstav, prireditev in medijev.

 

Za uspešno izveden projekt morajo biti postavljeni jasni cilji predmetov in medpredmetnih povezav, sodelovanje profesorjev, skrbno načrtovanje, dobre vsebine in izpeljava.

 

Sodelovali smo tudi s Hoteli LifeClass Portorož, ki so nas gostili. Pripravili so ogled hotelov ter igre vlog na recepciji, v strežbi in kuhinji ter pri nastanitvi.

Mladi predstavljajo pomemben člen v razvoju turizma. Zato bi se prihodnji projektni tedni lahko ukvarjali z razvojem turizma v Izoli oziroma oživitvijo starega mestnega jedra. Dijaki bi raziskali različne možnosti za razvoj turizma v našem kraju, predstavili svojo vizijo, jo utemeljili s primeri ter pripravili projekt za raziskovanje trženja turistične in gostinske ponudbe na Obali.

Zamisli je veliko, potrebno jih je nadgrajevati.

Projektni teden je uspel in pokazali smo voljo do dela in do novosti.


Ester Cardinale, prof., vodja projektnih tednov v programu Gastronomija in turizem

 

 

 

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)